Categorii de produs

Digital Dentistry pentru stomatologi

Stomatologia digitală în cabinetul dentar oferă medicilor dentiști variante multiple pentru ușurarea actului medical. De la documentarea cazurilor, lucrări efectuate în cabinet, la amprente precise, soluțiile la care apelează fiecare specialist diferă și pot fi consolidate treptat de catre cabinetul sau clinica stomatologică.

Ce înseamnă Digital Dentistry?

Ce înseamnă Digital Dentistry?

Primul pas în planul de tratament este fotografia dentară și facială a pacientului, împreună cu scanarea dinților (amprenta digitală). Prin coroborarea acestora, vom putea prezenta pacienților imaginea cu noul lor zâmbet integrat. Unele scanere au un nivel ridicat de acuratețe și precizie (chiar și 4,5 microni). Cu alte cuvinte, scanarea este de 5 ori mai precisă decât amprenta clasică.

După design-ul digital al zâmbetului din partea laboratorului, urmează preparația dinților. Pentru a putea vorbi de un proces complet digitalizat al restaurărilor, și echipa de tehnicieni dentari trebuie să fie specializată în domeniul CAD-CAM (protetica digitalizată), cu un laborator ultra-modern, dotat corespunzător. Cu ajutorul acestei tehnologii se pot realiza și lucrările protetice provizorii, după designul celor finale, oferind posibilitatea pacienților de a le previzualiza, astfel încât se pot face eventuale modificări pentru lucrarea finală.

Cum iei decizia digitalizării?

Cum iei decizia digitalizării?

Un factor important în decizia digitalizării este modul în care cabinetul/clinica stomatologică va încorpora noua tehnologie și va depăși curba de învățare. Este important ca medicul dentist să evalueze ce fel de pregătire vine odată cu un nou sistem, împreună cu ce fel de sprijin va avea echipa stomatologică odată ce pregătirea inițială este finalizată.

Obstacolele care țin cabinetele stomatologice departe de tehnologia digitală sunt din ce în ce mai puține. Totuși, medicul dentist general are încă mulți factori de luat în considerare atunci când achiziționează un scanner intraoral digital. Cei mai mari factori continuă să fie costul, rezultatul clinic, ușurința de utilizare și capacitatea de a integra tehnologia. Obținerea succesului necesită evaluarea acestor factori cheie și corelarea lor cu propriile obiective personale și practice.

Avantajele tehnologiei digitale

Avantajele tehnologiei digitale

Când vine vorba de stomatologia digitală, precizia și eficiența sunt cuvintele cheie. Reducerea erorilor și permiterea pacienților să ia o decizie informată este un beneficiu imens.

Pentru oricine dorește să-și mențină sau să-și îmbunătățească sănătatea orală, consultarea unui dentist care oferă stomatologie digitală face diferența.

Acestea sunt doar câteva avantaje și viitorul anticipat al stomatologiei.

Precizia scanării de 5 ori mai mare decât a amprentei clasice
Opțiuni avansate de documentare pentru pacienți
Satisfacția mai mare a pacienților cu rezultatul final
Comunicare ușoară cu laboratorul de tehnică dentară

Cum funcționează?

Descoperă modul de aplicare a tehnologiei digitale pentru cabinetele și clinicile stomatologice — prin workflow-urile specializate.

Scanare digitală

Unele scanere au un nivel ridicat de acuratețe și precizie (chiar și 4,5 microni). Cu alte cuvinte, scanarea este de 5 ori mai precisă decât amprenta clasică.

Vezi detalii

Coroane în cabinet digitale full-contur

Cu echipamentele potrivite, medicul stomatolog poate efectua lucrări in propriul cabinet.

Vezi detalii